Търсене
Close this search box.

Как преобразихме някои мебели: въображението помага

Така преобразихме дивана във всекидневната, който имаше нужда от известно обновяване. Отне ни почти три дни, за да се справим напълно сами, като подменим всички кожени елементи с подходяща текстилна тапицерия.

 

Мебели: диван

 

Мебели: диван

 

После Иво завърши по декоративен начин двете странични части.

Хрумна му идея, че може да използва излишната дървена плоскост, с която преди това облицова шестте чекмеджета на кухненската маса.

 

Мебели: диван

 

Няколко години по-рано: Бяла или да изчакаме?

Много искахме практична маса в дървесен цвят, която отговаря на нашето виждане за удобство и естетика. Когато избирахме мебели преди седем години, открихме такъв модел, но той се предлагаше само в бяло, а ние бяхме толкова развълнувани, че бързахме да се преместим колкото се може по-скоро.

Сега кухненската маса изглежда по различен начин, за да ни напомня за онези първи трепети в началото, когато празното жилище започна да се превръща в истински дом.

 

Мебели: кухненска маса

 

Мебели: кухненска маса

 

Мебели: шкаф на маса

 

Още едно приложение на дървената плоскост

Красотата на несъвършенството, претворена в хармонията на цялостното възприятие. Ето как старата дървена плоскост намери своето ново приложение, когато Иво реши да преобрази масата във всекидневната, с която не искаме да се разделяме.

Харесвам неповторимостта на всеки дефект, който бележи дървото със своето неправилно очертание, като му придава необикновено излъчване, което може да изглежда несъществено, но въздейства с очарование и простота.

 

Реставрирана маса с дървена плоскост

 

Реставрирана маса с дървена плоскост

 

Лесно можем да изхвърлим изхабените мебели, но предпочитаме да им придадем друг облик, за да останат по-дълго във времето.

Вярвам, че красотата има много измерения – всеки път може да се прояви на неподозирани места, най-вече, когато човек е готов да отвори сетивата си и да погледне на живота си от своя ъгъл, зад който често наднича един непознат свят – по-творчески и пълен с идеи.

Свят, построен отвъд общоприетата представа, която насърчава придобиването на все повече нови вещи, разположени на все по-малка площ.

 

Мебели: кухненска маса

 

Устойчивото обновяване на пространството вкъщи, винаги ни вдъхновява и ни носи различно усещане за смисъл, защото то е естествено продължение на нашето отношение към живота.

 

Мебели: диван

 

Преди това:

 

Мебели: диван, преди

 

Преди и след:

 

Мебели: диван, преди и след

 


Виж как изглеждат новите первази от рециклирано дърво: тук.


 

Сподели:

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. * показва задължителните полета.