Търсене
Close this search box.

Ароматни картички с коледни подправки

Колекцията от ароматни картички с коледни подправки се появи съвсем неочаквано – преди няколко години, когато имах нужда да се свържа по-дълбоко със себе си, като творческа себеизява, като вътрешно израстване, като път към дома.

 

Колекция "Сътворение" - ароматни картички

 

Както казва писателката Елизабет Гилбърт:

 


Вселената скрива чудни бисери дълбоко във всички ни, а после гледа отстрани, за да види дали ще ги открием. Творческият живот – това е търсенето на тези бисери. Смелостта да поемем на такова търсене разделя светското съществуване от магичното.*


 

Колекция "Сътворение"

 

Колекция "Сътворение"

 

Колекция „Сътворение“

Това е името на колекцията от ароматни картички, която се роди от желанието ми да обединя в едно думите „природа“, „дом“ и „Коледа“.

„Сътворение“ , защото вярвам, че природата е наш общ дом, а ние сме неделима част от цялото.

 

Колекция "Сътворение"

 

Колекция "Сътворение"

 

Творчеството с естествени материали е крехко и преходно като живота, но толкова истинско и чисто по природа, защото внася неподправено усещане за уют и топлина в дома.

 

Колекция "Сътворение"

 

Домът в колекцията „Сътворение“

Обичам природата и се стремя  да съхраня по-дълго връзката с простите и естествени неща в дома, който понякога е място, друг път – човек, а често и състояние на духа, но винаги чувството е почти еднакво и познато. Където и да сме, един ден се връщаме у дома, така, както всяка една от тези картички намери пътя към нечие сърце.

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Как започна всичко?

Няколко години по-рано ми хрумна идеята да изненадам моето семейство с ръчно направени картички за Коледа, които изработих от натурален картон и ароматни подправки – звездовиден анасон, канела, бахар.

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Тогава си казах, че искам да предам на повече хора моето усещане за хармония и единство със земята, но сякаш ми липсваше достатъчно дързост, за да вдъхна живот на идеята.

Една октомврийска вечер, година по-късно, когато разглеждах коледната украса у дома, открих картичката, която запазих за себе си. Така идеята се възроди отново, но още нямах представа какво да правя с нея.

 

Ароматни картички

 

Ето защо отидох на разходка в гората, а когато се прибрах у дома, след няколко часа скитане между дърветата, скицирах на приглушена светлина идеите за първите коледни картички.

 

Подправки

 

Картички с подправки

 

Творчеството прилича на дълго чакано пътешествие около светлината, която блести все по-ярко всеки следващ път, когато общуваме със себе, с ясното съзнание, че така създаваме нещо добро, което ни свързва с невидимите пътища във Вселената. Красиво пътуване към същността, изпълнено със съзидателната енергия на настоящия момент, който никога не се повтаря, но продължава да съществува във формата, която се опитваме да му придадем.

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Ароматни картички

 

Смисъл, който променя живота. Отвъд въображението.

 

* Цитат от книгата “Магията да твориш”, издателство “Прозорец”, 2016, преводач: Ирина Манушева

 


Виж още истории от рубриката “Дом”: тук.


 

Сподели:

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. * показва задължителните полета.