Търсене
Close this search box.

Есента ме обича несъвършена – втора част

Продължение на историята “Есента ме обича несъвършена”

 


„И сега, когато не си длъжна да бъдеш съвършена, можеш да бъдеш добра. Нали?“

Джон Стайнбек, На изток на рая


 

Хубаво е

Подреждането ме научи да се уединявам, за да се свържа със своите най-дълбоки емоционални преживявания. Така се освободих от ненужното. Добрата грижа за дома, често води до добра грижа за себе си. Няма нищо нередно в това, необходимо е само да очертаем своите лични граници, за да съхраним жизнената си енергия. Промяната, колкото и несъвършена да е тя, покълва малко по малко, като създава нова нагласа – умението да се променяме е пътят, по който израстваме като хора. Като жени, които не се страхуват, когато се себеоткриват.

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K за историята "Есента ме обича несъвършена"

 

Преди години, когато поканих приятелка на гости в края на есента, тя се изненада, след като надникна в гардероба, за да разгледа дрехите, които бях оставила за себе си при преместването от един дом в друг.

„Но ти нямаш почти нищо. Само няколко вълнени пуловера и чифт памучни дънки. И нито една пола.“

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K за историята "Есента ме обича несъвършена"

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K

 


„You can have ANYTHING

you want in life if you dress for it.“

Едит Хед*


 

Несъвършена сега

В това „почти нищо“ се побира всичко в живота ми сега, както и този на жените, с които си приличаме, защото често имаме нужда от време. Време, през което да разговаряме със себе си, като жени, които познават своята вътрешна сила, преодоляват страховете си по-лесно и имат истинска връзка помежду си, както фините естествени влакна в плетените пуловери на Trends by K&K, които търсят и намират път едно към друго.

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K за историята "Есента ме обича несъвършена"

 

А дрехите в гардероба – те могат да бъдат по-малко или повече, ако ги избираме със старание, както важните неща в живота – себеуважението, приятелството, любовта и близостта.

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K за историята "Есента ме обича несъвършена"

 

Усещането за смисъл и принадлежност. Благодарността и удовлетворението.

Общуването с природата, която ни докосва толкова уютно през есента, че ни пренася в свят от тишина и спокойствие, който съществува наистина. Свят, в който един мек и топъл вълнен пуловер, може да ни се стори като дългоочаквана прегръдка от скъпа приятелка, която не сме срещали отдавна, но едва сега разбираме колко добре се чувстваме заедно. Дишаме по-леко в студените дни и се изправяме по-лесно, когато животът се опита да ни пречупи.

 

Пуловер смес вълна и мохер и пола с плохи от вискоза, Trends by K&K за историята "Есента ме обича несъвършена"

 

Вярвам, че женствеността е несъвършена и се крие отвъд външността на всяка от нас.

Женствеността е в това да бъдем дръзки понякога, във вътрешната цялост и в хармонията, в искреното споделяне и изслушване. В нежността и красотата на отношенията. В това да забелязваме същностното около нас, в способността да казваме „не“ на всичко останало. В историите, които разказват уязвимостта, като ни вдъхват кураж и ни насърчават да не се страхуваме от отхвърляне.

Нека бъдем такива, каквито сме – подредени или разхвърляни, но без да забравяме за себе си.

~ ~ ~

Зад кадър

 

Есен зад кадър

 

Нещата, които обичам се събират в тази история, вдъхновена от женствеността, уязвимостта и природата. Сега, когато разглеждам непринудените кадри, се чувствам удобно в себе си, както по време на фотосесията. Топлите и земни тонове имат способността да ме успокояват през всички сезони.

Ето как една творческа идея, която се роди почти спонтанно от срещата ми с две жени, които търсят и намират красотата в модата, ми подсказа, че мога да разпозная същността си в най-различни картини от ежедневието. Така се случва, когато се отдам изцяло на нещата, които правя.

Ако ме попитате какво е най-важно в личния ми стил, то най-вероятно отговорът ще бъде почти един и същ през годините – да не изневерявам на това, което съм аз самата, както и на моите представи за хармония на цялото.

Харесвам предимно естествените тъкани и изчистените линии в силуета, които ми носят усещане за свобода. Обичам непрестореното и леко небрежно излъчване, защото то никога не остарява, когато е подправено с удобство, нотка характер и индивидуално разбиране за елегатност. Никак не ми бе трудно да открия, че дрехите, с които разказах историята, подчертават точно тази деликатна естетика, която се крие зад новите модели на българската марка “Trends by K&K”.

Два месеца по-късно

Уютно, удобно и леко. Така се чувствам, когато утрото е с дъх на зима. Навън не е чак толково студено, но все пак е декември, а той обича да се преоблича, особено рано сутрин и късно вечер. Времето ми намигва закачливо, когато се разхождам в парка с по-тънко яке – пуловерите от мохер и вълна са достатъчно топли, пухкави и нежни на допир, както ги усетих в началото на есента, когато разказах историята за несъвършенството.

Вярно е, че хубавите кадри от модните фотосесии с красиви модели, изглеждат добре, но жените, които срещам всеки ден, са тези, които разказват истинските истории на дрехите. Всяка от нас има различно светоусещане, а това е повече от хубаво, защото различните нюанси на женствеността се преливат. И така по пътя към другите, ние опознаваме себе си.

Идеята за последния абзац ми хрумна спонтанно, няколко минути преди да добавя думите в този текст, но я последвах почти веднага. Често интуицията се проявява, когато притихнем и се вслушаме в своя вътрешен глас. Както сега, когато момичетата от “Trends by K&K” още не знаят, че есенната история има продължение през този сезон. И може би ще им стане приятно, когато разберат.

 

 


Виж първа част на историята “Есента ме обича несъвършена”: тук.


 

* Едит Хед е американски дизайнер на костюми за филмовата индустрия. Тя е най-награждаваната жена в историята на Академията, като печели осем награди „Оскар“ за своята работа в киното. (1949 -1973 г.) Костюмите, които проектира, участват в над 400 филма.

 

Едит Хед. Rothschild Photo, Los Angeles, 1955Едит Хед, фотограф: Rothschild Photo, 1955, Los Angeles

 


 

Творческа концепция и авторска фотосесия: Violine

Колекция есен/зима 2022: Trends by K&K

Снимки към историята “Есента ме обича несъвършена”: Иво Георгиев

Лицензионни права върху черно-бялата архивна снимка на Едит Хед: Creative Commons

Публикацията е в партньорство с Trends by K&K. В историята има продуктово позициониране.

Сподели:

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. * показва задължителните полета.