Щастие с главата надолу

еитсаЩ

Така се изписва щастие наобратно.

~ ~ ~

Младостта е красива, а тук изглежда щастлива. С  мама.

 

Щастие и мама на екскурзия в Германия

 

Когато бях сама вкъщи, често пробвах слънчевите ѝ очила. Държеше ги в нощното шкафче в спалнята. Въртях се пред огледалото и се оглеждах, докато исках да бъда голяма, за да приличам на нея. Тя дори не знае.

 

Мама в района на град Лом

 

Сещам се, че след време ѝ разказах как веднъж обух виненочервените ѝ сандали с тънки каишки, за да се разходя за кратко по съседните улици. Едва вървях, а трябваше да преодолея и един етаж със стълби. И то – два пъти. Пристъпвах бавно и се спъвах по пътя, защото подметките на мамините обувки стърчаха поне няколко сантиметра отзад, а това създава известни трудности при ходене. Но тогава не се вълнувах на какво прилича походката ми отстрани. Усещах се голяма и щастлива.

~ ~ ~

Щастие не означава всичко да е перфектно и гладко, като излято от калъп. Точно обратното е. Има добри дни. Има и дни, които ни преобръщат с главата надолу, но ако не се вглеждаме постоянно в тях, тогава тази погрешна представа за щастие – изчезва. И пак сме ние, но без да живеем в излишни заблуди. Днес си го припомних отново.

 

Виолина Харалампиева в историята "Щастие с главата надолу"

 


Виж още истории от рубриката “Добродетели”: тук.


 

Сподели:

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. * показва задължителните полета.